Suntem un grup de teologi, clerici și credincioși cu experiență de 10 ani in organizarea de pelerinaje la Sfântul Munte Athos dar și în alte locuri din întreg spațiul creștin.

Organizam pelerinajele cu binecuvântarea părinților din Sfântul Munte Athos pentru folosul sufletesc al creștinilor care doresc să primească darul cunoașterii și binecuvântarea Părinților Athoniți.

Istoria Sfântului Munte începe cu coborârea Maicii Domnului și a Sfântului Apostol Ioan pe țărmul Athonului, unde se aflau mulți idoli. În urma vestirii Evangheliei, oamenii s-au convertit și s-au botezat cu toții, iar Maica Domnului le-a promis că va fi mereu cu ei și îi va îndruma pe calea mântuirii. După aceea, monahismul aghiorit a cunoscut o mare înflorire, cu construirea a numeroase mănăstiri, schituri, chilii și colibe, și a devenit un ținut exclusiv monahal cu granițe bine determinate și organizare administrativă proprie. În ciuda unor perioade dificile din istorie, Sfântul Munte a continuat să atragă călugări și credincioși din întreaga lume, iar numărul lor a crescut sau a scăzut în funcție de contextul istoric. În prezent, Sfântul Munte are 20 de mănăstiri, 12 schituri și un număr mare de chili. Pelerinajele organizate aici au scopul de a asigura finanțarea actelor filantropice pe care asociația noastră le întreprinde și de a oferi o experiență spirituală unică pentru toți cei care doresc să își hrănească sufletul în acest loc sfânt.

[it_woo_product_table id=”?”]