favicon
Share on facebook
Share on email

Sunteți bineveniți să vă închinați . Vă așteptăm cu dragoste și bucurie!

Pentru un pelerinaj în Sfântul Munte Athos, vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte:

Accesul este permis doar bărbaților, potrivit unei legi denumită Avaton. Despre Avaton puteți lectura aici: https://marturieathonita.ro/avatonul-de-ce-nu-au-voie-femeile-in-sfantul-munte-athos/

Este necesar să selectați mănăstirile pe care doriți să le vizitați. Despre acestea puteți lectura în aplicația disponibilă pentru descărcare gratuită aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.bocan.sfantulmunteathos

Sunaţi la mănăstirile la care doriţi să înnoptaţi şi rezervaţi-vă cazarea. 

Datele dumneavoastră vor fi transmise de noi direct către Biroul de Pelerinaj din Tesalonic, care va emite diamonitiria. O veți ridica, contra sumei de 25 euro, din Ouranopoli, înainte de a urca pe corabie.

Este necesar să vă faceți rezervare la corabie. Pentru aceasta, accesați site-ul https://www.agioreitikes-grammes.com. Puteți folosi pentru traducere Google Translate.

Fotografierea ori filmarea, fumatul, precum şi îmbrăcămintea nepotrivită (tricouri cu mânecă scurtă, ţinută sport etc.) sunt strict interzise în incinta mănăstirilor. Pelerinii clerici şi monahi sunt rugaţi să ia parte la sfintele slujbele şi la trapeză îmbrăcaţi în reverendă (dulamă) şi rasă, purtând de asemenea fes sau potcap. Închinătorii care nu şi-au anunţat mai dinainte venirea, precum şi copiii mai mici de 12 ani nu sunt primiţi în Sfântul Munte.