Pelerinaje Sfântul Munte Athos

Pelerinajele Sfântul Munte Athos reprezintă călătorii deosebite și profunde către această regiune muntoasă situată în nordul Greciei.

Athos, cunoscut și sub denumirea de „Grădina Maicii Domnului”. Este considerat un loc sfânt în tradiția creștină ortodoxă și unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din lume.

Pelerinajul către Sfântul Munte Athos este o căutare a experienței spirituale autentice, a rugăciunii și a trăirii apropiate de divinitate.

Astăzi, Athos găzduiește aproximativ 20 de mănăstiri și mai multe schituri. Populate de călugări care trăiesc în conformitate cu reguli și tradiții stricte.

Pelerinaj Sfântul Munte Athos necesită respectarea unor reguli și restricții specifice.

Accesul pe peninsula Athos este permis doar bărbaților, femeilor nefiindu-li-se permis să pătrundă în această zonă. Pelerinii trebuie să obțină o aprobare specială și un permis de intrare înainte de a se îndrepta spre Athos.

Cei care au privilegiul de a păși pe această peninsulă sunt întâmpinați de un peisaj impresionant, cu munți impunători și peisaje maritime pitorești.

Fiecare mănăstire are o arhitectură distinctă și o istorie bogată. Pelerinii au ocazia să viziteze și să se roage în biserici și capele decorate cu fresce și icoane vechi.

Afișez 1 - 16 din 19 rezultate