Se fac inscrieri : 0724 640 382

Preţ 400 euro

Servicii incluse :

– Transportul rutier cu microbuz;
– Cazare în Ouranopolis hotel***;
– Cazare in Sfântul Munte (3 nopti);
– Transportul cu vapoarele dus-intors;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte asigurate de mănăstiri;
– Ghid preot sau teolog;

– Factură;

Cheltuielile neincluse:

– Permisul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion/25 euro pers);

Pentru intrarea terestră în Grecia nu se mai cere vaccin sau test.  

Avans 150 euro


ZIUA 1 – 8 AUGUST 

05:00

Plecare spre Sfântul Munte din București pe traseul Giurgiu – Ruse – Sofia – Manastirea Rila (cea mai mare mănăstire din Bulgaria, ne închinăm la moaștele Sf Ioan din Rila)  – Kulata – Ouranopolis – cazare hotel***

ZIUA 2- 9 AUGUST

mic dejun

ridicare diamonitirion și plecare spre Sfântul Munte Athos cu vaporul la 9:45 – Mănăstirea Dohiariu (icoana Maicii Domnului grabnic-ascultătoarea) – drumeție 20 min la Mănăstirea Xenofont ( icoana Sfântului Gheorghe care a venit pe mare, icoana Maicii Domnului Odighitria și mâna Sfântului Gheorghe) – deplasare cu microbuz la Karyes (capitala Sf. Munte) – Biserica Protaton (icoana Maicii Domnului Axion Estin) – Schitul Sfântul Andrei – Mănăstirea Cutlumuș (icoanele Maicii Domnului Mijlocitoarea si Pazitoarea de rele, Tare Apărătoarea) – drumeție 20 min la Chilia Panaguda ( unde a viețuit Sf. Paisie Aghioritul) – Chilia Tipicarion (icoana Maica Domnului hranitoarea de lapte) – deplasare cu microbuz la Chilia Sf Nicolae Kapsala ( cazare și program liturgic)

ZIUA 3 – 10 AUGUST

Sfânta Liturghie și masa

deplasare la Mănăstirea Simonospetra ( mâna Sfintei Maria Magdalena la temperatura corpului)– drumeție la Mănăstirea Grigoriu (moaștele Sf. Anastasia Romana, luam un cuvânt de folos de la Pr. Damaschin Grigoriatul)  deplasare cu vapor la Mănăstirea Sfântul Pavel ( darurile magilor și icoana Maicii Domnului Oglinda) – participare la hramul Mănăstirii Sf. Pavel Xiropotamitul (cazare și priveghere de aprox 12 ore)

ZIUA 4 – 11 AUGUST

Sfânta Liturghie și masa

deplasare cu vapor la Dafni (portul principal al Sf Munte) – deplasare cu microbuz la Mănăstirea Vatoped ( 7 icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, capul Sf Ioan Gura de Aur, brâul Maicii Domnului, luam un  cuvânt de folos de la Pr Chiril)- Mănăstirea Iviron (icoana Maicii Domnului Portărița) – Schitul românesc Prodromu (icoana Maicii Domnului Prodromita) – cazare și program liturgic

ZIUA 5 -12 AUGUST

Sfânta Liturghie și masa

Deplasare cu microbuz la Aghiasma Sf. Atanasie Athonitul – Dafni – Mănăstirea Rusicon sau Sf. M. Mc Panteleimon (Sf. Siluan Athonitul)  – vapor la Ouranopolis si plecare spre România 

Ouranopolis – Serres -Kulata- Sofia -Ruse – București

Ajungem in Romania la București in jur de ora 1-2 dimineata, in functie de trafic si vreme.Preţ 400 euro

Servicii incluse :

– Transportul rutier cu microbuz;
– Cazare în Ouranopolis hotel***;
– Cazare in Sfântul Munte (3 nopti);
– Transportul cu vapoarele dus-intors;
– Transportul în Muntele Athos cu microbuze;
– Cazarea și masa în Sfântul Munte asigurate de mănăstiri;
– Ghid preot sau teolog;

– Factură;

Cheltuielile neincluse:

– Permisul de intrare în Muntele Athos (diamonitirion/25 euro pers);

Pentru intrarea terestră în Grecia nu se mai cere vaccin sau test.  

Avans 150 euro

0724 640 382

Programul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare.


NOTE :

  •  Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze .
  • Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și suntem nevoiti să ne cazăm încă o noapte la hotel (15-20 euro/pers, nu sunt incluși în pretul pelerinajului).
  • Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ.
  •  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).
  • Dacă vor fi modificări la cazări și traseu, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

 


 

Pelerinaje Sfântul Munte Athos 

Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar  nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră – 0724 640 382.

Avem posibilitatea de organizare de grupuri la Sfântul Munte Athos de oriunde din țară, la cererea dumneavostră  : București, Iași, Suceava, Galați , Constanta, Craiova, Timișoara, Cluj, Oradea, Baia Mare etc.

La cererea dumneavostră putem prelua pelerini care doresc să meargă cu noi în Sfântul Munte Athos de la aeroportul Makedonia din Salonic.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion),  obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Sf. Munte Athos, oferirea de detalii despre locurile în care mergem.