Pelerinaj la Sfântul Munte Athos Buna Vestire 4-9 aprilie 2023

 450,00 TVA inclus

📞 0724640382

Prețul include :

-transport cu microbuz 2020

– 2 nopți de cazare hotel cu mic dejun la Ouranopolis și Salonic

– 3 nopți de cazare in Sfântul Munte Athos și două mese pe zi

– vapoare

– diamonitirion

– transport în Sfântul Munte

– ghid teolog sau preot

Pelerinaj la Sfântul Munte de praznicele Bunei Vestiri și Intrarea Domnului in Ierusalim  4-9 aprilie  2023

 Ziua 1 Pelerinaj Buna Vestire

 plecare din București la ora 05:00 –Giurgiu – Ruse – Sofia – – Kulata – Ouranopolis;
cazare hotel

Ziua 2 

Mic dejun
– Ridicare diamonitirion și plecare spre Sfântul Munte Athos cu vaporul la- Mănăstirea Dohiariu – drumeție la Mănăstirea Xenofont – deplasare cu microbuz la  Mănăstirea Vatoped (cele 7 icoane ale Maicii Domnului, stam de vorba cu Pr Chiril, brâul Maicii Domnului și capul Sf Ioan Cura de Aur)- chilia românească Sfântul Nicolae Kapsala (cazare și program liturgic).

Ziua 3 Pelerinaj Buna Vestire

Sfânta Liturghie și masă

Deplasare la Karyes ( capitala Sfântului Munte );- Biserica Protaton ( Axion Estin și frescele lui Manuil Panselinos);- chilia Tipicarion ( Maica Domnului Hrănitoarea cu lapte );- Schitul Sfântul Andrei Saray;- Mănăstirea Cutlumuș (Marea Lavra a Țării Românești);- chilia Panaguda (locul unde a viețuit Pr Paisie);- deplasare cu microbuz la – Schitul Românesc Lacu

(cazare și program liturgic)

Participare la privegherea praznicului Bunei Vestiri – hramul Chiliei Buna Vestire

Ziua 4

Sfanta Liturghie  și masa

Deplasare la Aghiasmă Sf Atanasie- Peștera Sf Atanasie Athonitul – Schitul Românesc Prodromu ( cazare și program liturgic)

ziua 5 

Sfânta Liturghie și masă

deplasare cu microbuz la   Manastirea Iviron  – Dafni –  vapor la Manastirea Rusicon – vapor la Ouranopolis

Deplasare la Salonic

Catedrala Sf Dimitrie izvorâtor de mir – Catedrala Sf Grigorie Palama – tur pietonal

Cazare hotel

Ziua 6 Pelerinaj Buna Vestire

Sfânta Liturghie la Catedrala Sf Dimitrie izvorâtor de mir

plecare spre România pe traseul  Kulata – Sofia – Giurgiu – BucureștiProgramul pelerinajului poate suferi mici modificări în functie de locurile disponibile de cazare la mănăstiri iar obiectivele afișate vor fi atinse in conditiile in care manastirile vor fi deschise in acea zi pentru inchinare.

OFERIM GRATUITATE PREOȚILOR CARE VIN CU UN GRUP  SAU CELUI CARE ADUCE MINIM 5 PRIETENI.

NOTE :
  •  Transportul spre Muntele Athos se face cu microbuze .
  • Este posibil ca uneori datorită condițiilor meteorologice, să nu ne putem deplasa din Ouranoupoli spre Sfântul Munte Athos și suntem nevoiti să ne cazăm încă o noapte la hotel (15-20 euro/pers, nu sunt incluși în pretul pelerinajului).
  • Masa pe drum sau în afara muntelui nu este inclusă în preţ.
  •  Se asigură două mese pe zi la mănăstirile unde vom fi cazați (ar fi bine să aveți în rucsac câteva alimente neperisabile, biscuiti, batoane energizante, conserve etc. daca nu rezistați câteva ore fără mâncare, deoarece acolo nu o să avem de unde cumpăra mâncare la nevoie).
  • Dacă vor fi modificări la cazări și traseu, vor fi comunicate telefonic pelerinilor înscrisi.

 


 

Pelerinaje Sfântul Munte Athos 

Dacă sunteti un grup de mai multe persoane și doriți să mergeti într-un pelerinaj la Muntele Athos, dar  nu avem un pelerinaj stabilit în perioada în care doriți să mergeți, fie doriți un pelerinaj cu itinerariu personalizat, puteti să ne contactați pentru a va ajuta în acest sens, organizând pelerinajul dorit în funcție de nevoile dumneavoastră – 0724 640 382.

Avem posibilitatea de organizare de grupuri la Sfântul Munte Athos de oriunde din țară, la cererea dumneavostră  : București, Iași, Suceava, Galați , Constanta, Craiova, Timișoara, Cluj, Oradea, Baia Mare etc.

La cererea dumneavostră putem prelua pelerini care doresc să meargă cu noi în Sfântul Munte Athos de la aeroportul Makedonia din Salonic.

Ne ocupăm de toate detaliile călătoriei, viza de acces în Sfântul Munte Athos (Diamonitirion),  obținerea biletelor pentru vapor, transportul pe Sf. Munte Athos, oferirea de detalii despre locurile în care mergem.