Logo Vectori-02
Reduceri!

Pelerinaj la Constantinopol 29 noiembrie - 2 decembrie 2022

 420,00

Servicii incluse:

Transport cu microbuz cu AC

3 nopți de cazare hotel *** cu demipensiune mic dejun și cină

Ghid

Intrări la obiectivele turistice

Servicii neincluse:

Asigurare de călătorie

croaziera pe Bosfor (aproximativ 10 Euro/ pers., in functie de cursul de schimb)

Va așteptăm alături de noi sa descoperiți Constantinopolul, orașul orașelor, fosta capitala a Imperiul Roman de Răsărit și a Imperiului otoman. Constantinopolul a fost construit de Împăratul Constantin cel Mare in anul 330 iar în scurt timp a devenit capitala ortodoxiei.

Pelerinaj la Constantinopol 29 noiembrie – 2 decembrie 2022

 

Itinerariu

Ziua 1 

Plecare din București la ora 04:00 pe traseul Ruse – Veliko Târnovo – Tsaravets (capitala a țaratului vlaho- bulgar) – Kapitan Andreevo – Edirne – Constantinopol ( Istanbul)

Tur pietonal : Marele Bazar – locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inauguarată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Obeliscul Egiptean (a fost adus din Valea Nilului de împăratul Theodosius II, datează din anul 1490 î.Hr. din vremea faraonului Tuthmosis III), Coloana Şerpuită (este din bronz, a stat în fața Templului lui Apollo de la Delphi – Grecia. A fost ridicată în memoria bătăliei de la Plateea din anul 479 î.Hr., în care cetățile grecești aliate i-au învins pe perşii conduşi de regel Xerxes I. În anul 326, împăratul Constantin cel Mare a dispus mutarea ei la viitorul Constantinopol), Coloana lui Constantin Porfirogenetul (seamănă cu un obelisc, doar că este făcută din mai multe blocuri de piatră. Unele mărturii afirmă că pe același loc a existat o astfel de coloană încă din sec. IV. Constantin al VII Porfirogenetul în anul 940 a acoperit coloana cu plăci de bronz aurit)

Cazare hotel și cină

Ziua 2 

Mic dejun

Participare la Sfânta Liturghie de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni  (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelep, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul) –Patriarhia Ecumenică- Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, Sfintei Solomoni, Sfintei Eufimia si Sfintei Teofana. Tot aici este “Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat. Alte două bucăţi din această coloană se află în Ierusalim şi în Roma. Se crede ca aceasta a fost adusă aici de către Sfânta Elena după pelerinajul făcut în Ţara Sfântă) – Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împaratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate, Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor).

Opţional croazieră pe Bosfor în care se pot vedea diverse obiective aflate pe malul European sau Asiatic.

Cazare hotel și cină

 

Ziua 3 

Mic dejun

Catedrala Sfânta Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532. Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, care adăposteşte exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Basilica Cisterne (cunoscută şi ca ‘Palatul scufundat’, datează din sec. VI, a fost construită ca cisternă de apă pentru a alimenta palatul imperial şi clădirile înconjurătoare) – Muzeul Chora (a fost întemeiată în cadrul sec. V-VI, fiind rezidită de mai multe ori până astăzi, păstrează unele dintre cele mai frumoase mozaicuri bizantine)Moscheea Suleymanyie, (aici se găsește mormântul lui Suleyman Magnificul, cel care a ridicat zidurile actuale ale Ierusalimului în sec.XVI)

Ziua 4

Mic dejun

Plecare spre România pe traseul Istanbul – Edirne – Muzeul sănătății din Edirne ( in perioada otomana spital construit de Sultanul Bayazit al II-lea ) Kapitan Andreevo – Ruse – Bucuresti

ACTE NECESARE: paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.