favicon
Reduceri!

Pelerinaj Israel ( Tara Sfântă ) 15-20 noiembrie 2022

750.00

Pelerinaj Israel ( Tara Sfântă ) | 15-20 noiembrie 2022

SE FAC INSCRIERI : 0724640382

PRET: 750 EURO


Program  :

Ziua 1 Plecare din București spre Tara Sfântă 

Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zbor Tarom, București-Tel Aviv . Decolare din Bucureşti cu destinaţia Tel- Aviv, sosire pe aeroportul Ben Guriond in Tel Aviv. Ajunși în Tel Aviv, după formalitățile vamale ne indreptam spre Bethleem pentru cazare.

Ziua 2

mic dejun și deplasare la Biserica Nașterii Domnului ( Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița”) – Grota Laptelui – Mănăstirea Sfântul Teodosie ( prima mănăstire de obște – aici se afla peștera magilor) – Manastirea Sfântul Sava ( mănăstire din sec V lea unde s-au nevoit mari sfinți ai ortodoxiei, femeile au acces doar până la poartă) – Câmpul Pastorilor – Ein Karem (Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare Om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.)

Cazare și cină la hotel în Bethleem

Ziua 3 Ierusalim 

micul dejun și deplasare  în Ierusalim, numit și Orașul Păcii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului (Înălțarea Domnului la cer și unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul) – Mănăstirea Pater Noster (loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”); Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”, zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o vaa vea Ierusalimul)-  Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului (unde vom coborâ cele 48 de trepte până la Mormântul Fecioarei Maria) –Grota Trădării,( grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată)

Cetatea Sfântă a Ierusalimului intram pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota,Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc)-

Aşezământul Românesc de la Ierusalim. După aceea ne vom îndrepta Muntele Sion unde se află Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” (locul primei biserici creștine din lume)-Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David.

Vizită în zona evreiască a Sfintei Cetăți la Zidul Plângerii.

Cazare și cină la hotel în BethleemTerra la -400 metri sub nivelul mării, unde dacă temperatura permite putem face baie în apa cu cel mai mare grad de salinitatea din lume.  Spre seară vom vizita Mănăstirea Sfântul Gherasim din apropiere de râul Iordan.

Cazare și cină la hotel în Bethleem.

Ziua 4 Raul Iordan – Hozeva – Ierihon

Mic dejun – Ne deplasăm către Ierihon, de unde vom avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii-  Biserica Dudul lui Zaheu- Așezământul Românesc de la Ierihon Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe bază de săruri de la Marea Moartă, dar inainte vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moartă – lipsită de viață și situată în cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar.

Apoi vom merge către Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfinţii Ioachim şi Ana, fiind locul unde cei doi sfinţi s-au rugat pentru dăruirea unui prunc (Sfântul Gheorghe Hozevitul şi pe Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ) .  râul Iordan – locul adevarat al botezului lui Iisus, unde este amenajat pentru binecuvântarea credincioșilor în apele Râului Iordan.

Seara cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth

Ziua 5  Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum

Mic dejun și deplasare la  Cana din Galilea (locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei în vin) – Nazaret (situat în partea nordică a Israelului, descris ca fiind locul copilăriei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret) –Biserica Catolică Buna-Vestire (în incinta căreia se află grota în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus) Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Faţă a Domnului. Continuăm cu Muntele Fericirilor (unde vom vizita biserica ce fost construită pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a ținut predica despre fericiri)- croazieră pe Marea Galilei –Capernaum, (oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul și unde a săvârșit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru) –Tabgha ( loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni)

Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 6 

Mic dejun

deplasare la Haifa unde vedem panoramic frumoasele grădini suspendate Bahai și Mănăstirea carmelita  Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul). Ajungem in Tel Aviv, cel mai modern oras din Israel, denumit si „Orasul primaverii” unde facem un un tur si avem timp liber pentru ultimele suveniruri. Cetatea Yaffo

In cursul serii ne îndreptăm către Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitățile vamale și îmbarcare pentru zborul Tarom de București.PRET : 750 euro 

S E R V I C I I  I N C L U S E

• Transport avion București – Tel Aviv –

București,

• Taxe de aeroport,

• 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* şi 3*,

confrom clasificării din Israel

• Demipensiune ( 2 mese pe zi –

conform programului),

• Transport cu autocar modern, cu

climatizare, conform programului

• Taxele de intrare la obiectivele

turistice mentionate in program

• Preot însoțitor si ghid local vorbitor de limba română

 

T A R I F U L  N U  I N C L U D E

• Alte taxe şi cheltuieli personale

• Alte mese decât cele menţionate

• Băuturile la mese

• Alte obiective turistice decât cele

menţionate în program

• Bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în

valoare de 5€/pers/zi

• Asigurarea medicală de călătorie și

asigurarea storno

 

R E D U C E R I & S U P L I M E N T E

• Supliment single 175 €

• Reducere 20 € pentru copil 6 – 12 ani

pentru cazare în camera cu 2 adulţi

Reducere 15 € a treia persoana in

camera.NOTA

Autoritătile vamale isi rezervă dreptul

de a refuza intrarea pe teritoriul

statului a oricarei persoane care nu

prezintă suficientă incredere chiar

dacă aceasta a obtinut acordul pentru

obtinerea vizei turistice. Agentia de

turism nu poate fi facută

răspunzatoare pentru astfel de

situatii ce nu pot fi depistate anterior

plecării. Turistul isi asumă riscurile de

a-i fi refuzată intrarea si de aceea

este obligat să informeze agentia

asupra oricarui incident petrecut

vreodată in afara granitelor României,

precum si asupra oricarei tangente pe

care o are cu statele in care are loc

desfasurarea pelerinajului.

• Minorii trebuie să îndeplinească

următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi

să iasă din ţară: să călătorească cu cel

puţin un adult însoţitor; să aibă

asupra lor acordul ambilor părinţi

(sau al părintelui care nu-i însoţeşte)

legalizat la notariat.

• Pentru călătorie este necesar

paşaportul, valabil 6 luni de la data

întoarcerii în ţară.

• Programul acţiunii poate fi modificat

de către conducătorul de grup, ca

ordine de desfăşurare sau se pot

înlocui unele obiective sau hoteluri în

funcţie de anumite situaţii speciale.

• Obiectivele din tururile panoramice

cu autocarul se vizitează doar pe

exterior.

• Categoria hotelurilor şi a mijloacelor

de transport este cea oficială pentru

ţările tranzitate.