Pelerinaj Israel (Tara Sfântă) 04-09 mai 2023

 750,00 TVA inclus

195 euro/ supliment single

Pelerinaj Israel

Servicii incluse :

– Transport cu autocar  cu AC 2020

– 5 nopți de cazare in camere duble

– demipensiune (mic dejun și cină)

– Ghid local și preot însoțitor

– intrari la obiectivele turistice

– biletele de avion dus/întors

Servicii neincluse :

– tips 30 euro / pers ( pentru ghizi, șoferi, personal hotelier)

– excursii opționale : 12 euro  Sfântul Sava, 17 euro Muntele Tabor, 35 euro Croaziera Marea Galileii și prânz

– băuturile la mese nu sunt incluse

– alte mese decât cele specificate în program

Itinerariu 

Pelerinaj Israel 04-09 mai 2023

Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv – Betlehem

Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv. Decolare din Bucuresti cu destinatia Tel- Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne indreptam spre Betlehem pentru cazare.

Ziua 2. Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Ein Karem

micul dejun

Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului ( ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”)- Grota Laptelui (unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt)-Manastirea Sf. Teodosie (cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian)- Manastirea Sf. Sava  (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava)- Biserica Campul Pastorilor (locul unde innoptau pastorii, in noaptea in care s-a nascut Pruncul Iisus Hristos)-Ein Karem, (  aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta)

Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3. Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa

 micul dejun

Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ( aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul) – Manastirea Pater Noster ( loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”) – Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) – Gradina GhetsimaniBiserica Mormantul Maicii Domnului ( Mormantul Fecioarei Maria )- Cetatea Sfanta a IerusalimuluiVia Dolorosa (Calea Crucii)- Biserica Sf. Invieri (in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc)- Muntele SionFoisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David-  Zidul Plangerii

Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4. Ierihon– Marea Moarta – Hozeva – Raul Iordan

Mic dejun

Ierihon ( cel mai vechi oras din lume, se afla la cea mai joasa altitudine, aproximativ 250 m sub nivelul marii) – Biserica Dudul lui Zaheu – Asezamantul romanesc de la Ierihon – Qumran – Marea Moarta (lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar) – Manastirea Sf. Gheorghe Hozeva – raul Iordan ( locul adevarat al botezului lui Iisus, unde este amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan)

Seara cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 5. Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum ( Pelerinaj Israel)

Mic dejun

Cana din Galilea ( locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin)-Nazareth (locul copilariei lui Iisus Hristos)- Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret) – Biserica Catolica Buna-Vestire ( grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus) – Muntele Tabor (  locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului)-  Muntele Fericirilor – Optional,  croaziera pe Marea Galilei – Capernaum – Tabgha  (loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni)

Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 6. Haifa – Tel Aviv – Bucuresti – Pelerinaj Israel

Mic dejun

Haifa – gradinile suspendate BahaiManastirea Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul)-  Tel Aviv ( cel mai modern oras din Israel, denumit si „Orasul primaverii” unde facem un un tur si avem timp liber pentru ultimele suveniruri)
deplasare  Aeroport  Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti.

Pelerinaj Israel

Nota :

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice.
  • Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării.
  • Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Pelerinaj Israel 04-09 aprilie 2023
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Compania aeriană este raspunzatoare de eventualele intarzieri sau anulari ale zborului nu agentia
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.
  • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singur.
  • Pentru grupuri de min 20 pers putem organiza plecarea din Iasi sau Cluj – Napoca’

Pelerinaj Israel