Categorii

Maica Domnului este şi mama noastră

Maica Domnului este şi mama noastră
 
Să mulţumim lui Dumnezeu pentru faptul că avem pe Maica Domnului mijlocitoare pentru binele nostru, să mulţumim lui Dumnezeu că avem pe ajutătoarea noastră. Să nu uităm: „ceea ce poate Dumnezeu cu puterea, poate Maica Domnului cu rugăciunea” şi să avem încredere în ajutorul ei

Dintre îndemnurile pe care le primim la sfintele slujbe în legătură cu Fecioara Maria, cele mai obişnuite sunt să o pomenim  şi să o mărim . Să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste daruri ale Bisericii noastre, să mulţumim lui Dumnezeu pentru faptul că este şi mama noastră.

Să mulţumim lui Dumnezeu pentru faptul că avem  mijlocitoare pentru binele nostru, să mulţumim lui Dumnezeu că avem pe Stăpâna lumii ajutătoarea noastră. Să nu uităm: „ceea ce poate Dumnezeu cu puterea, poate Împărăteasa cerului cu rugăciunea” şi să avem încredere în ajutorul ei.

Să-i urmăm cât putem exemplul, ca să avem şi noi parte de binecuvântarea Domnului nostru Iisus Hristos acum şi pururea. Amin!

Maica Domnului este şi mama noastră

Sfântul Nicodim ne spune despre Maica Domnului:

Preasfânta Fecioara Maria, ea singură, şezând între Dumnezeu şi oameni, pe Dumnezeu L-a făcut Fiul Omului, iar pe oameni i-a făcut fiii lui Dumnezeu.

Oare ce am fi noi fără Maica Domnului?

Este cea care a acceptat umbrirea Duhului Sfânt, l-a purtat în pântece, apoi în braţe pe Mesia, a stat alături de Fiul ei, chiar şi la poalele crucii, cuiele din Trupul Domnului pironindu-i şi sufletul ei de mamă. 

Oare o mamă ce ar face pentru pruncii ei? Maica Domnului este modelul mamelor, model de dragoste faţă de Fiul ei, model de smerenie, rugăciune şi bunătate.

Biserica ne învaţă că Maicii Domnului i se cuvine prea cinstire, aşa cum se şi rosteşte în rugăciunea Cuvine-se cu adevărat:

„Ceea ce este mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu te slăvim”.

Iar noi, tot timpul, mai ales în această perioadă, o pomenim, o iubim, o cinstim şi ne rugăm ei, ca şi cum am face către mama noastră.

Maica Domnului este mama noastră, a tuturor creştinilor.

 

Sursa: doxologia.ro

Maica Domnului Prodromita
Icoana Prodromița cunoscută mai mult sub numele de Icoana Nefăcută de mână omenească Prodromița sau, mai simplu,Prodromița este cea mai importantă icoană a comunității românești de la Sfantul Munte Athos