Hristos poate schimba pe oricine

Rezumat:

Eu mă mir câteodată că oamenii care Îl descoperă pe Dumnezeu ajung unii dintre cei mai inteligenți, fără a avea cine știe ce studii. Există o capacitate a Mântuitorului de a te seduce și de a ridica de fiecare dată nivelul capacității tale de a stoarce informații, de desăvârșire a comunicării.

E clar că pentru un creștin, soluția și răspunsul la încercarea lui de a izbăvi mediocritatea din el sunt în întâlnirea cu Mântuitorul Hristos. Există o capacitate a Mântuitorului de a te seduce și de a ridica de fiecare dată nivelul capacității tale de a stoarce informații, de desăvârșire a comunicării.

Eu mă mir câteodată că oamenii care Îl descoperă pe Dumnezeu ajung unii dintre cei mai inteligenți, fără a avea cine știe ce studii. Știu eu?… Sute de diplome, mii de documente accesate. Câți călugări nu știu cât Google, fără să aibă Google la ei?! Sunt semne mari de întrebare, care ne spun că mediocritatea nu se poate transfera, nu se poate vindeca doar prin informare, ci de fiecare dată, pentru a vindeca mediocritatea, trebuie, de fapt, să asumi altceva decât ce-ai făcut până atunci.

(Părintele Constantin Necula, Cum să ieșim din mediocritate, Editura Agnos, Sibiu, 2014, pp. 18-19)

Sursa: doxologia.ro