Pelerinajul reprezintă modalitatea prin care ne concentrăm asupra relației noastre cu Dumnezeu.  Pelerinajul ne permite să ieșim din zbuciumul ostenitor al  mediului cotidian. Profitând de momente petrecute împreună cu aproapele nostru care împărtășește aceleași valori ale credinței creștine.

Pelerinajele sunt realizate pentru folosul duhovnicesc și pentru creșterea spectrului de înțelegere a creștinismului.

Pelerinaje în Muntele Athos.  Acesta își dobândește caracterul său de ținut exclusiv monahal, cu granițe bine determinate, cu organizare administrativă proprie și cu capitala la Kareia. În secolul al IX-lea, au trăit în Sfântul Munte două mari personalități: Sfântul Petru Atonitul, considerat unul dintre cei mai mari pustnici, și Sfântul Eftimie din Tesalonic, care a întemeiat o lavră monahală pe la mijlocul secolului al IX-lea.

Pelerinaje în Israelul. Acesta are o istorie de peste 4000 de ani, iar orase vechi si ruine se gasesc la tot pasul. Cele mai cunoscute atractii turistice din tara sunt: Biserica Sfantului Mormant, Cetatea Ierusalimului, Gradinile suspendate din Haifa, Stalpul Biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant. Cele mai importante orase din Israel sunt: Ierusalimul, Tel-Aviv si Haifa.